Madklub med mening
Lækre kulinariske oplevelser, fællesskab og dialog med kvindelige flygtninge. Det er ingredienserne i Sisters Cuisine Madklub, der er et multikulturelt madprojekt, drevet af kvindelige asylansøgere og flygtninge fra Trampolinhuset.
Den 26. oktober afholder Sisters Cuisine Madklub sin første madlavningsworkshop. Her kan deltagerne lære at lave en traditionel marokkansk tre-retters menu. Underviserne er to kvindelige kokke, der under madlavningen og den fælles middag, kan fortælle om deres liv som flygtninge i Danmark. Overskuddet fra workshoppen går til Trampolinhusets aktiviteter for asyl- og flygtningebørn.
Der er plads til 10 deltagere på workshoppen. De vil trin for trin lære, hvordan man laver traditionel marokkansk couscous (med og uden kød), farvestrålende appelsin-granatæblesalat og “Briwat” – en lækker dessert med nødder og honning, som serveres med marokkansk te. Efter madlavningen vil der være dækket op til fælles middag, hvor deltagerne kan nyde maden og fortsætte dialogen med hinanden og kokkene. Alle deltagere modtager et Sisters Cuisine-forklæde og kan tage rester fra middagen med hjem. Workshoppen er åben for både kvinder og mænd.
Formålet med Sisters Cuisine Madklub er at organisere events og workshops i Trampolinhuset, som bringer mennesker sammen gennem mad og samtidig skaber kendskab til livsvilkårene for kvindelige flygtninge og deres børn. Den marokkanske madlavningsworkshop er blot den første af en række events. Den 30. november er der en workshop med etiopisk mad, og i 2020 følger flere workshops samt en pop-up restaurant.
Overskuddet fra Sisters Cuisine Madklub går til aktiviteter for de mere end 40 flygtninge- og asylsøgende børn, blandt andet fra Udrejsecenter Sjælsmark, der hver uge besøger Trampolinhuset sammen med deres forældre. I Trampolinhuset får børnene et tiltrængt frirum fra det stressende liv i asylcentrene.
Workshoppen finder sted i Trampolinhusets store køkken lørdag d. 26/10 kl. 15–19. Det koster 425,- at deltage.