Et sporskifte i den rigtige retning

Et sporskifte i den rigtige retning

Trampolinhusets business workshop fører deltagerne ud af huset og ud ad mange nye veje, der peger i retning af en selvstændig fremtid. Senest førte sporene til Metro Service på Amager, der åbnede deres haller og gav gruppen indsigt i arbejdslivet hos en professionel virksomhed.

Annette Cecilie Jensen og Mona Birch Torbensen

Trampolinhusets jobindsats tager ofte ud af huset – her foran Roskilde Universitet, RUC.

Trampolinhusets jobindsats tager ofte ud af huset – her foran Roskilde Universitet, RUC.

Metrotoge stod linet up som puslespilsbrikker klar til at blive matchet, da Trampolinhusets business workshop ankom til Metro Service på Amager. Her blev gruppen mødt af to venlige herrer, der skulle føre dem rundt på det travle værksted. Alle fik et besøgskort til at hænge om halsen, og så gik rundvisningen i gang. Turen gik blandt andet til support-og signalrummet, der med det blotte øje kunne ligne et rum for tv-producenter. Rummet var spækket med skærme og knapper – det er nemlig herfra, samtlige metroer bliver guidet døgnet rundt. I stewardrummet blev deltagerne præsenteret for de apparater, man til daglig ser stewarden i metroen gå rundt og kontrollere med. 

Nye billeder på nethinden 

Besøget i værkstederne og signalrummene har en helt særlig betydning, fortæller jobkoordinator i Trampolinhuset og leder af business workshoppen Simon Christensen: ”Hvordan ser en virksomhed ud i Danmark? Det får man kun billeder på nethinden af ved rent faktisk at komme ud og besøge en. Gennem vores virksomhedsbesøg får deltagerne øjnene op for, at det faktisk er muligt for mange af dem at komme ud i jobs, som også er velbetalt”. 

Jobindsats giver mulighed for selvforsørgelse 

Trampolinhuset har igennem de sidste tre år udviklet jobindsatsen Next Practice. Her træner man aktivt de forskellige kompetencer, der skal til for at komme ud på arbejdsmarkedet i Danmark. Udover sprogundervisning og samfundsforståelse favner denne jobindsats også en række business workshops. Og det er ikke noget for dem, der bare vil sidde på skolebænken og lytte passivt. Udover at tage på tur til Metro Service øver deltagerne sig blandt andet også på interviewsituationer ved at gennemføre fiktive jobsamtaler.  

Simon Christensen fortæller: ”Alle de her aktiviteter giver empowerment, og er med til at skubbe den enkelte hen mod muligheden for at få et job. Det er nemlig langt de flestes ønske at blive selvforsørgende. I vores business workshop tager vi de temaer op, der er vigtige for at komme ud i beskæftigelse eller for at skabe sin egen virksomhed”.  

Hvor fører sporene hen?  

Hos Metro Service viste de to medarbejdere deltagerne videre rundt. Dørene til en farverig vaskehal blev åbnet og bød på en skarp lugt af giftstoffer. Metro Service står for drift, vedligehold og kundeservice for blandt andet transportselskabet Københavns Metro. Det betyder blandt andet, at de står for at fjerne graffiti på de mange togvogne. Måske netop derfor var det så rart for troppen, at turen gik videre ud i den friske luft for at se de togspor, hvorfra metrotogene bliver skilt ad og fragtet ind på værkstedet.  

Deltagerne fik da også nye input for hvert stop hos Metro Service. Ivrige efter flere informationer stillede de én efter én spørgsmål til de to medarbejdere, der viste rundt. De lærte også, at der findes et uddannelsestilbud direkte tilpasset jobbet som steward hos Metro Service – og at det tager 10 uger og kræver danske sprogkundskaber. Hvem ved om sporet fører denne vej for nogle af deltagerne?   


Støt flygtninges vej i job

Integrationen kommer ikke af selv – men Trampolinhusets jobindsats er et skridt i den rigtige retning. Men vores arbejde jobindsatse er afhængigt af økonomisk støtte fra privatpersoner. Hvis du, din kæreste eller din mor også har mulighed for at støtte vores arbejde med en fast donation, vil det gøre en stor forskel for vores arbejde.


Læs mere